קרטוקונוס טיפול טבעי
רבים הם חולי הקרטוקונוס שמנסים למצוא מידע על טיפולים טבעיים למחלה שלהם, בואו לקרוא הכל על קרטוקונוס טיפול טבעי באתר אינטרנט קרטוקונוס.com
טיפולים טבעיים שיכולים לעזור עם מחלת הקרטוקונוס:
תזונה נכונה – הבעיה העיקרית של מחלת הקרטוקונוס היא שהמחלה פוגעת בקרנית ומעוותת אותה ופוגעת בסוף גם בראייה. בעולם הרפואה הקיים אין תרופה מוכרת לקרטוקונוס עדיין אבך ניתן להקל על הסימפטומים שלה ולהאט את ההתקדמות שלה ובכך למנוע הידרדרות נוספת של הראייה ולנסות למנוע התפתחות של סימפטומים נוספים. ניתן לעשות זאת גם על ידי תזונה נכונה. מומלץ לאכול מאכלים נוגדי חימצון. מאכלים נוגדי חימצון מומלצים לשלל רחב של אוכלוסויות ולא רק לחולי קרטוקונוס כי נוגדי חימצון תורמים הרבה מאד לבריאות האדם וכמו כן לבריאות העיניים וקרנית העין.מאכלים רבים שנחשבים נוגדי חימצון יכולים לעזור להאט את קצב ההתקדמות של המחלה אך לא יכולים למנוע אותה לגמרי.
ויטמין B2 – כאשר בוחנים טיפולים טבעיים לקרטוקונוס, כדאי גם להכיר את הליך המכונה cross-linking. אמנם זהו לא טיפול טבעי לגמאי, אבל הוא משתמש בריבופלבין (ויטמין B2) ויכול להאט באופן משמעותי את התקדמות המחלה. שיטה זו ממנפת את היכולת של ריבופלבין ליצור קשרים חדשים בין סיבי קולגן פגומים הנגרמים על ידי קרטוקונוס. כתוצאה מכך, הוא מפחית פגיעה נוספת בקרנית ומאט את ההידרדרות באיכות הראייה. כדי לשפר את היעילות של ריבופלבין, הוא נתון לקרני UV במהלך ההליך. לפיכך, הטיפול כולל מתן טיפות המכילות את הוויטמין ולאחר מכן הפעלת קרני UV.
עדשות מגע – כאמור, גם אם בוחרים בטיפול טבעי בקרטוקונוס כדי להקל על התסמינים ולהאט את התפתחות המחלה, התייעצות עם אנשי מקצוע בתחום הראייה ובריאות העין היא חיונית. ביקורים קבועים אצל אופטומטריסט, בעיקר כדי להבטיח התאמה של עדשות מגע. חשוב לציין שככל שהקמחלה מתקדמת, עדשות מגע עלולות לא לתקן את עיוות הראייה – במקרים מתקדמים רק עדשות היברידיות או סקלרליות יכולות לעזור.
מידע נוסף – כל מה שמומלץ לדעת על קרטוקונוס ועל דרכי הטיפול בה
קרטוקונוס היא מחלת עיניים שפוגעת בקרנית. הקרנית הופכת עם השנים לדקיקה יותר ויותר עד שצורתה משתנה ומקבלת צורת קונוס. מצב זה מקשה על פעולת הראייה שכן בשל העיוות בקרנית קרני האור אינן חודרות כראוי מהקרנית אל הרשתית, דבר שפוגע בראייה. לא ניתן לתקן את המצב הזה אלא רק להאט אותו על ידי טיפול מונע כמו שימוש בטיפות עיניים שמונעות שפשוף של העין או בעזרת אמצעי ראייה מלאכותיים כמו משקפי ראייה או עדשות מגע ייחודיות שמתאימות עצמן לקרנית המעוותת ומפצות באופן מלאכותי על העיוות.
האם אפשר לגלות קרטוקונוס לפני הפגיעה בראייה?
קשה מאוד לגלות קרטוקונוס לפני שמופיעים סימנים של פגיעה בראייה. מדובר במחלה שמתקדמת לאט ויכולה להתגלות גם בגיל מאוד צעיר (בדרך כלל בגיל הנעורים). סימן אופייני לכך שניתן לחשוד בקרטוקונוס הוא שינוי מהיר של המספר במשקפיים, דבר שיכול להצביע על שינוי מהיר בצורתה של הקרנית.
כמה זמן חולף מרגע גילוי המחלה עד למצב של פגיעה קשה בראייה?
קרטוקונוס היא מחלה שמתפתחת באיטיות. בדרך כלל מגלים אותה בגיל צעיר יחסית ועשויות לחלוף שנים רבות עד שהיא תשפיע על הראייה באופן משמעותי. בדרך כלל, בשלביה המוקדמים של המחלה היא אינה מורגשת כלל. בשלבים מאוחרים יותר סביר להניח שהרופא ימליץ על שימוש במשקפי ראייה או בעדשות מגע המותאמות לאנשים עם קרטוקונוס. העדשות הן בעלות צורה מיוחדת ש"מפצה" על העיוות בקרנית ויוצרת מניפולציה בה קרני האור מגיעות אל הרשתית בצורה הנכונה. שיטה זו אפקטיבית עד שלב מסוים של המחלה. כשהמצב מחמיר ומגיע לשלבים מתקדמים יותר לא ניתן עוד לשפר את הראייה באמצעים מלאכותיים כמו עדשות או משקפי ראייה.
איך אפשר להאט את הפגיעה של קרטוקונוס בראייה?
ראשית, מומלץ להשתמש בטיפות עין כדי למנוע יובש שמביא לגירוד בעין. גירוד בעין הוא אחד מהגורמים המשפיעים ביותר על דיקוק הקרנית, דבר שמוביל לעיוות בצורתה. בנוסף, אדם שאובחן כלוקה בקרטוקונוס, חשוב שייבד אצל רופא עיניים באופן קבוע כדי שיהיה ניתן לעקוב אחר התפתחות הקרטוקונוס והפגיעה בראייה.
לסיכום
קרטוקונוס היא מחלה שגורמת לעיוות בקרנית. כדי להאט את המחלה חשוב להיבדק אצל רופא ולעקוב אחריה. ניתן להשתמש במשקפי ראייה ובעדשות מגע כדי לפצות על הפגיעה בראייה בשלבים הפחות מתקדמים של המחלה.בהמשך, כאשר הראייה נפגעת באופן משמעותי ולא ניתן לתקנה באמצעים מלאכותיים, עשוי הרופא להורות על ניתוח השתלת קרנית.